Over Eureka

Huiswerk maken is voor sommigen een genot...
en voor sommigen een probleem.

Maar wanneer vroeger vaak ten minste één ouder thuis was om hun kinderen aan het werk te zetten, te helpen leren, te overhoren etc. zijn ouders anno 2018 vaak aan het werk.

Hoe vroeger enkel een radio, t.v. of zelfs een raam als afleiding kon dienen, ligt in 2018 de wereld van Facebook, Twitter, Instagram & Snapchat continue binnen handbereik op de smartphones.

Het is dan ook écht lastig voor leerlingen om de motivatie te vindeneigen leerdoelen te stellen voor korte- en lange termijn, discipline te vinden om huiswerk te maken en om te „leren leren”.

Zowel docenten als ouders kampen vaak met tijd tekort door de hoge doelen die aan hen gesteld worden door zichzelf en de buitenwereld.

Eureka biedt een helpende hand

Eureka huiswerkbegeleiding biedt leerlingen de kans om, na school, huiswerkbegeleiding te ontvangen waarbij een gediplomeerd pedagoog en ervaren vrijeschooldocent met zijn team aan de slag gaat met de leerling voor 2, 3, 4 of 5 dagen per week.

Er worden duidelijke afspraken gemaakt en individuele leerplannen opgesteld met als uiteindelijk doel: „De leerling onafhankelijk maken van huiswerkbegeleiding en om zelf innerlijke motivatie te vinden, eigen leerdoelen te kunnen stellen, te leren leren, hun eigen talenten en kwetsbaarheden te ontdekken en om prioriteiten te leren stellen in deze drukke tijden.”

We stellen ons graag aan je voor

Sander Bosch

Sander Bosch

oprichter Eureka

Als trotse eigenaar en uitvoerder van Eureka Huiswerkbegeleiding ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Tevens ben ik elke middag op de werkvloer zelf te vinden. Alhoewel ik lesgegeven heb aan kleuters tot en met volwassenen, ben ik de laatste jaren vooral actief geweest binnen het middelbare vrijeschool onderwijs. Hier heb ik met passie gewerkt en ben ik mijn hart verloren aan het vrijeschoolonderwijs.

Binnen de Bernard Lievegoed School heb ik in het verleden de rol van mentor, MEGA-docent en coördinator middenbouw (klas 7/8) op mij genomen. Ik heb meegeholpen bij de start van Vrijeschool Parkstad in Heerlen en heb binnen Maastricht verschillende vernieuwingstrajecten op mij genomen, met als duidelijkste voorbeeld „coöperatief leren op een middelbare vrije school.”

Bo Venbrucx

Bo Venbrucx

Persoonlijke coach & huiswerkbegeleider

Mijn achtergrond ligt in de pedagogiek, en mede daardoor richt ik me graag op de sociaal-emotionele kant van de leer- en persoonlijke processen die kinderen doormaken. Sinds het begin van mijn tijd bij Eureka hebben de persoonlijke en frisse aanpak, de hoge betrokkenheid en de fijne collega’s mijn hart volledig gewonnen. Bovendien blijft het fantastisch om kinderen langzaam te zien (op)groeien en ze uiteindelijk, hopelijk, hun diploma te zien halen.

Kevin van Beveren

Kevin van Beveren

Persoonlijke coach & Huiswerkbegeleider

Mijn naam is Kevin en ik ben net afgestudeerd als docent aardrijkskunde. Ik ben momenteel bezig met de opleiding tot docent geschiedenis en kan mijn brede interesse goed kwijt bij Eureka! Het werk hier geeft mij de unieke kans om op individueel niveau maatwerk te leveren aan leerlingen die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken in hun schoolcarrière. De diversiteit van mijn collega’s en leerlingen brengt mij elke dag gemotiveerd naar Eureka en weer thuis!

Celine Slighers

Celine Sligchers

Huiswerkbegeleider & bijlesdocent

Ik heb Japans en Engels gestudeerd en geef ook les in beide, zowel op middelbare scholen als in particulier onderwijs.
Mijn werk bij Eureka vind ik enorm leuk om te doen. Hier draait het echt om de leerling en dit houdt veel meer in dan alleen hulp bij het maken van huiswerk. Zowel het team als de leerlingen vormen een hechte groep en het brengt veel voldoening om de groei van de leerling, zowel qua resultaten als op persoonlijk vlak, te zien.

Lida Aga

Lida Aga

Huiswerkbegeleider

Tijdens mijn afstudeerfase als docent geschiedenis ben ik begonnen bij Eureka en ben enorm tevreden met mijn werk. Elke dag is anders en ik vind het leuk dat elke leerling uniek is en daarom een aangepaste vorm van begeleiding verdient. Binnen Eureka zijn wij constant op zoek naar verschillende manieren van uitleg; hiermee stimuleren wij de leerlingen om zich zowel op schools niveau als persoonlijk niveau te ontwikkelen.

Dora Habets

Dora Habets

Huiswerkbegeleider & bijlesdocent

Eén van de mooiste dingen aan werken bij Eureka vind ik de mogelijkheid die niet alleen leerlingen, maar ook wij als begeleiders krijgen om elke dag te leren. Op deze manier kan ik mijzelf als professional blijven ontwikkelen, terwijl ik tegelijkertijd de kans krijg om die professionaliteit te gebruiken bij het ondersteunen van de leerlingen.

Michael Smits

Michael Smits

Huiswerkbegeleider

Na het voortgezet onderwijs ben ik gestart met de opleiding tot leraar Aardrijkskunde die ik in 2018 met succes heb afgerond. Naast het volgen van mijn Master geef ik nog les aan de bovenbouw van HAVO/VWO. Bij het uitvoeren van mijn werk hecht ik veel waarde aan oprechte aandacht voor de leerling, volharding, inzettingsvermogen en integriteit.

Bel nu